8/26/2013

Taxe locale-taxa pentru servicii de reclama si publicitate

In Codul fiscal, Titlul IX,cap 6 sunt prevazute taxele locale pentru servicii de reclama si publicitate .Art 271 din Codul Fiscal face  referire la taxa pentru afisaj in  scopuri   de   reclama si publicitate .
Ce inseamna acest lucru?Orice persoana care utilizeaza un panou,afisaj sau o structura de afisaj pentru reclama si publicitate,cu exceptia celei prevazute de art 270 datoreaza plata taxei anuale catre bugetul local al localitatii in raza careia este amplasat   panoul,afisajul sau structura de afisaj respectiva.
In cazul municipiului Bucuresti ,taxa de afisaj revine bugetetelor locale de sector.
Valoarea taxei locale de afisaj se calculeaza anual,prin inmultirea numarului de mp sau a fractiunii de metri patrati a suprafetei afisajului cu suma stabilita de consiliul local astfel:
a)daca afisajul este situat la locul unde persoana isi desfasoara activiatea suma este pana la 28 lei,actualizata conform HG 956/2009
b)in cazul oricarui alt panou suma este pana la 20 lei,actualizata conform HG 956/2009
Taxa pentru afisaj in scopuri de reclama si publicitate se recalculeaza in functie de numarul de luni sau fractiuni de luna ,din anul calendaristic in care se afiseaza .
Taxa se plateste anual, in doua rate egale,pana la datele de 31 martie si 30 septembrie inclusiv.
Daca aceasta taxa este mai mica sau egala cu suma de 50 lei inclusiv,se plateste  integral  pana la primul termen de plata .
 Art 270 Cod fiscal face referire la reclama si publicitatea derulata in baza unui contract prin intermediul unei alte firme(firmele de publicitate).
La aceasta voi face referire in alt articol.




</head>
<body>
<h1>http://fin8conta.blogspot.com<h1>
<h2>Taxe locale-taxa pentru servicii de reclama si publicitate<h2/>

8/04/2013

TVA 9% pentru paine si produse de panificatie

Guvernul a adoptat ordonanta prin care se modifica Legea 571/2003(codul fiscal) in  ceea ce priveste TVA -ul la paine si produse de panificatie.
Incepand cu 1 septembrie ,TVA la paine scade la 9% pe tot lantul de productie si distributie a painii .
Produsele care se incadreaza sunt cele corespunzatoare urmatoarelor categorii -produse panificatie(se refera la fabricarea prajiturilor si a produselor proaspete de  patiserie-pt firmele care au aceasta  ca obiect de activitate principal sau secundar-  conform   cod CAEN 1071)
-faina(pentru firmele care au ca obiect de activitate fabricarea produselor de morarit conform cod CAEN 1061)
-tritium spelta,grau comun si meslin cod NC1001 9900 si secara cod NC 1002 9000
Totodata,se modifica accizele la produse considerate de lux cum sunt sunt bijuteriile din  aur si/sau platina,cu exceptia verighetelor.
Accizele pentru alcool etilic vor fi majorate de la 750 euro/hl alcool pur la 1000 euro  pe hl  alcool pur.
Pana la 1 septembrie voi reveni cu articol detaliat pe aceasta tema.







</head>
<body>
<h1>http://fin8conta.blogspot.com<h1>
<h2>Tva 9% la paine si produse de panificatie<h2/>