OUG 6/2015 publicata in M.Oficial nr 250/14 aprilie 2015aduce noi modificari Legii 571/2003(Cod Fiscal)
Poate cea mai importanta prevedere a acestei ordonante de urgenta este reducerea TVA la alimente de la 24% la 9%incepand cu data de 1 iunie 2015.
Ordonanta modifica art 140,alin(2),lit g)din Codul Fiscal care face referire la cota redusa de tva 9% si il completeaza extinzand cota redusa de 9% si pentru:
-alimente,inclusiv bauturi,cu exceptia celor alcoolice ,pentru consum uman si animal
-animale si pasari vii din specii domestice
- seminte,plante si ingrediente utilizate in prepararea alimentelor
-produsele utilizate pentru a completa sau a inlocui alimentele(suplimentele alimentare)
OUG 6/2015 introduce si o noua litera la art 140 ,alin(2)din Codul Fiscal,lit h) care extinde cota redusa de tva 9% la serviciile de restaurant si catering,cu exceptia bauturilor alcoolice.
Blog despre firme.Operatiuni financiar contabile de la A la Z inclusiv monografie contabila, despre taxe si impozite , despre resurse umane(contracte de munca , revisal, state de plata , contributii sociale) caracteristici firme, despre infiintari firme, contracte comerciale, etc