1/08/2015

Modificari legislative referitoare la veniturile din jocuri de noroc

Am scris cu ceva timp in urma un articol avand ca tema veniturile din premii si jocuri de noroc (veniturile persoanelor fzice )
Daca nu ati citit articolul va invit sa il cititi acum:
OUG 92 din decembrie 2014 modifica legislatia in acest domeniu,inclusiv Codul Fiscal.
Voi aborda aici numai modificarile referitoare la veniturile obtinute de persoane fizice (jucatori)din practicarea jocurilor    de noroc.
Una din modificari intervine la art 75 am vechii ordonate,care defineste acum aceste venituri, in sensul ca veniturile din jocuri de noroc cuprind toate sumele incasate  din jocuri de noroc , inclusiv cele de jack-pot.       O alta modificare apare in stabilirea venitului net-acesta se stabileste ca diferenta dintre venitul brut obtinut din premii si venitul neimpozabil,care se mentine la  suma de 600 lei,pe fiecare premiu obtinut de o persoana.
Deducem de aici ca in cazul veniturilor obtinute din jocuri de noroc,aceasta deducere  nu mai exista.

Cotele de impozitare pentru veniturile din jocuri de noroc,incepand cu anul 2015 sunt urmatoarele:
- cota de 1% aplicata asupra tuturor veniturilor obtinute de un jucator  din jocuri de noroc,de la un singur organizator de  jocuri de noroc.
-  cota de 16% se aplica asupra veniturilor mai mari de echivalentul in lei a 15.000 de euro, obtinute de un participant,  de la un singur organizator
-  cota de 25% aplicata asupra veniturilor mai mari de 100.000 de euro obtinute de un jucator de la un singur  organizator.
In privinta retinerii si virarii impozitului aferent acestui tip de venituri,ele se impun prin retinere la sursa, cu obligatia organizatorului de jocuri de a vira impozitul retinut             la sursa  si de a depune declaratii cu beneficiarii de  asemenea venituri la organele fiscale, cu unele exceptii.
Exceptiile se aplica in cazul persoanelor fizice care obtin  venituri participand la jocuri de noroc online,slot-machine, festivaluri de poker si lozuri(asa cum se mentioneaza  in OUG 92/2014.)
Persoanele mentionate mai  sus sunt obligate sa depuna declaratia de venit la organele fiscale teritoriale pana la data de 25 ianuarie inclusiv a anului urmator obtinerii venitului,organul fiscal avand obligatia emiterii deciziei  de impunere pe baza acestei declaratii.
Asadar in asemenea situatii nu se face retinere la sursa.





</head> <body>
<h1> http://fin8conta.blogspot.com<h1>
<h2>Modificari legislatic=ve referitoare la veniturile din jocuri de noroc<h2>