8/03/2015

Nu se mai platesc taxe extrajudiciare de timbru la ANAF

OG 17/2015 publicata in M.Of.540 /20 iulie 2015 care modifica Codul de Procedura Fiscala aduce modificari si in privinta taxelor  extrajudiciare de timbru.
Astfel, de la data publicarii in monitorul oficial a OG 17 din 2015,contribuabilii care solicita ANAF eliberarea de certificate,adeverinte sau alte documente sunt scutiti de la plata taxei extrajudiciare de timbru.
O veste buna pentru contribuabili,zic eu, nu atat din punct de vedere financiar, taxa de timbru era de cativa lei, si pentru ca se mai simplifica procedurile ata pentru persoane fizice cat si pentru persoane juridice.
Nu toti contribuabilii stiau ca trebuie sa timbreze ,sau cu cat trebuie sa timbreze si trebuia sa mai amane depunerea cererii.

Mai mult chiar, de multe ori nu se gaseau timbre fiscale perioade intregi  si trebuia sa alergi in "n" locuri, oficii postale ,
poate,poate gasesti timbrul de care ai nevoie.
De regula nu se admitea sa platesti in Trezorerie contravaloarea taxei de timbru,iar atunci cand, cu insistente se accepta, tot trebuia sa faci mai multe drumuri.
De regula, trezoreriile nu au sedii comune cu administratiile financiare,unele dintre ele mai au cate un ghiseu unde se incaseaza pentru trezorerie, insa si acela functiona 2-3 ore pe  zi.