5/31/2016

Incubatoarele de afaceri

Pe 23 mai 2016 in monitorul oficial nr 393 a fost publicata Legea 102/2016 privind incubatoarele de afaceri.
Legea mai sus mentionata stabileste regimul juridic de infiintare si functionare a  incubatoarelor de afaceri ,acordarea de facilitati  de catre autoritatile publice pentru infiintarea acestor incubatoare.
Fondarea unor asemenea incubatoare de afaceri are ca scop crearea de noi locuri de munca, diversificarea economiilor precum si dezvoltarea unui mediu antreprenorial in cadrul comunitatilor  locale.
Principiile care stau la baza functionarii incubatoarelor de afaceri sunt cele enumerate   mai jos:
-selectivitatea-aceasta inseamna ca administratorul incubatorului selecteaza proiectele  pe care le considera apte sa contribuie la dezvoltarea locala si regionala.
-monitorizarea-presupune monitorizarea permanenta a proiectelor selectate in vederea  interventiei in mod adecvat a administratorului incubatorului cand este cazul.
-sinergia-reunirea in planul de afaceri al intreprinzatorilor   unei palete mari de servicii utile derularii afacerilor rezidentilor incubatorului de afaceri.
-complementaritatea-incubatorul de afaceri ofera servicii specializate unei categorii de  intreprinzatori   actionand ca factor complementar fata de organizatiile existente  de sprijinire a dezvoltarii IMM-urilor.
Voi reveni cu amanunte in alte postari  deoarece cred ca subiectul privind incubatoarele de afaceri este unul de interes pentru intreprinzatori.