3/17/2019

Amanari la plata si la depunerea unor declaratii



OUG 15 din 12 martie 2019 proroga unele termene de depunere a unor declaratii si de plata unor impozite si contributii.
Prin ordonanta mai sus mentionata se proroga termenele limita de depunere de la 15 martie 2019 inclusiv la 31 iulie 2019 pentru:

- declaratia unica pentru impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoane fizice conform Codului Fiscal.
- fprmularul 230 Cerere privind destinatia sumei reprezentand 2%  sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii si pensii

De asemenea se proroga de la 15 martie 2019 la 31 iulie 2019 termenul limita pentru plata impozitului pe venit si a contributiilor sociale datorate de persoanele fizice.

Aceste prorogari intervin ca urmare  faptului ca au existat o serie de blocaje  ale portalului
ANAF din cauza ca acum declarariile pentru persoane fizice se depun numai online si a crescut foarte mult numarul accesarilor portalului  in acest an si portalul a fost supraincarcat
Din cauza acestor intreruperi si a numarului mare de persoane care trebuie sa depuna aceste declaratii,  nu a fost timpul necesar depunerii in conditii de siguranta a tuturor declaratiilor .
Persoanele care nu au reusit sa depuna aceste declaratii pot rasufla acum usurate, au timp suficient pana pe 31 iulie sa le depuna.