10/08/2014

Casa si conturi la banci

Casa-stiti desigur ca in contul "casa"(si in registrul de casa,evident) se inregistreaza disponibilitatile banesti aflate in numerar(incasari si plati).
Conturile la banci reflecta dupa caz,disponibilitatile in lei si in valuta,cecurile firmei,valorile de incasat(cecurile si efectele comerciale depuse la banci),creditele bancare pe termen scurt,dobanzile corespunzatoare disponibilitatilor si creditelor acordate de banci la conturile curente .
Evidenta contabila a conturilor la banci se tine in analitic,pe fiecare banca in parte si desigur, pe fiecare tip de valuta in parte.
Si operatiunile prin casa se tin in evidenta separata, in lei si valuta.
Operatiunile privind platile in valuta se inregistreaza in contabilitate la curs de schimb  valutar comunicat de BNR la data efectuarii platii.
Operatiunile de vanzare cumparare de valuta se inregistreaza in contabilitate la ursul de schimb practicat de banca comerciala care a efectuat licitatia valutara.
Dobanzile de platit sau de incasat se inregistreaza,dupa caz, la cheltuieli sau venituri  financiare.
La sfarsitul lunii disponibilitatile in valuta se evalueaza la cursul de schimb BNR din ultima zi a lunii,iar diferentele se inregistreaza in conturile de diferente de curs valutar , venituri sau cheltuieli,dupa caz.



</head><body>
<h1>http://fin8conta.blogspot.com<h1>
<h2>Casa si conturi la banci<h2>