6/15/2017

Minimis pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale -noi reglementari


Ordinul   ministrului pentru   Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat  nr. 666/2017 privind modificarea Procedurii de implementare a schemei de ajutor de minimis prevăzute în cadrul Programului pentru dezvoltarea abilităților antreprenoriale în rândul tinerilor și facilitarea accesului acestora la finanțare - START, aprobată prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul economiei, comerțului și relațiilor cu mediul de afaceri, nr. 838/2016 a fost publicat in M.Oficial nr 426 din 8 iunie 2017
  Ordinul a intrat in vigoare la data publicarii .
Iata modificarile asa cum sunt ele prevazute in ordinul mai sus mentionat.

 "Art. I. -
Procedura de implementare a schemei de ajutor de minimis prevăzute în cadrul Programului pentru dezvoltarea abilităților antreprenoriale în rândul tinerilor și facilitarea accesului acestora la finanțare - START, aprobată prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul economiei, comerțului și relațiilor cu mediul de afaceri, nr. 838/2016, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 595 și 595 bis din 4 august 2016, cu modificările ulterioare, se modifică după cum urmează:

- La punctul 6 subpunctul 6.8, alineatul (5) va avea următorul cuprins:

"
(5) În maximum 60 de zile lucrătoare de la semnarea contractului, dar nu mai târziu de 31 martie 2017, beneficiarul este obligat să efectueze cheltuielile și să depună documentația de decont la sediul OTIMMC. Cheltuielile eligibile pentru care se vor aloca fonduri din cadrul Programului vor fi certificate prin vizita la fața locului a reprezentanților UMCR din cadrul OTIMMC în termen de 45 de zile lucrătoare de la depunerea decontului, dar nu mai târziu de 30 iunie 2017. Reprezentanții UMCR vor face verificări la fața locului, consemnând cele constatate într-un proces-verbal, contrasemnat de beneficiar, întocmit în două exemplare, câte unul pentru fiecare parte."

Art. II. -
Direcția de antreprenoriat și programe pentru IMM din cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și oficiile teritoriale pentru întreprinderi mici și mijlocii și cooperație vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin."