10/02/2018

Confesiunile unui asasin economic




                         
Mai intai cateva cuvinte despre autor.
John Perkins este american, absolvent al Universitatii din Boston, specializat in administrarea afacerilor, se casatoreste cu o fosta colega de colegiu, al carei unchi  detinea o pozitie importanta la National Security Agency (NSA).
Prin intermediul  unchiului ajunge sa fie racolat de NSA care considera ca John ar putea fi un asasin economic ideal.
Dupa vreo doi ani, cei de la NSA fac demersuri pe langa conducerea unei companii internationale de consultanta economica, companie  care insa era si agent NSA
Este angajat la aceasta firma, urmeaza cursuri si instruiri speciale pentru a deveni asasin economic.
Stiti ce este un asasin economic? Iata  o parte din definitia data chiar de John Perkins:  "asasinii economici sunt profesionisti extrem de bine platiti  care excrocheaza de miliarde de dolari tari din intreaga lume...."
Dupa instructaj calatoreste in special in tari din Asia si America Latina in calitate de consilier economic al firmei MAIN, trimis oficial sa ajute guvernele tarilor respective pentru dezvoltarea economiilor nationale. In realitate, spune John Perkins, era un asasin economic avand cu totul alte scopuri decat cele declarate.
Cartea de fata- Confesiunile unui asasin economic- nu este o carte de "dezvoltare personala " care te face mai bun, mai puternic, etc; nu este nici fictiune.
"Confesiunile unui asasin economic ' este o carte in care autorul relateaza toata activitatea sa profesionala ca asasin economic dar si ce se intampla cand vrea sa se retraga, cum este mituit ca sa nu faca publica adevarata sa calitate, dar si alte aspecte.
Eu cred ca este o carte care ar trebui citita de oricine este ancorat in zona economica, dar nu numai.
Oricine vrea sa fie ancorat in realitate, sa stie ce se intampla si la nivel macro si de ce nu, sa faca comparatie cu realitatea mioritica, ar trebui sa citeasca acesta carte.
A aparut acum multi ani, atunci am citit-o si eu, insa daca vreti o gasiti dvs pe undeva, poate in biblioteci.