10/02/2013

Inlesniri la plata

OMFP 1520/2013 publicat in M.Of 583/13.09.2013 aproba Procedura de aplicare a prevederilor art V din OUG 50/2013 privind reglementarea unor masuri fiscale-inlesnirile la plata
Beneficiaza de inlesnirile la plata contribuabilii care:
a)sunt beneficiari ai finantarii nerambursabile,pentru obligatiile datorate de acestia.
b)sunt partenerii beneficiarilor prevazuti la lit a)potrivit acordului de parteneriat ,anexa  la contractul de finantare,pentru obligatiile datorate de acestia.
Competenta de acordare a inlesnirilor la plata revine organului fiscal competent, in conformitate cu Codul de procedura fiscala.
Pentru obligatiile fiscale principale si accesorii administrate de ANAF sau alte sume datorate Bugetului general consolidat si transmise spre recuperare ANAF,organul fiscal competent poate acorda:
a)amanarea la plata a obligatiilor fiscale principaleprecum si a obligatiilor fiscale accesorii   in situatia in care contribuabilii au de incasat sume certe,lichide si exigibile de la autoritatile competente in gestionarea fondurilor europene in baza contractelor de finantare incheiate  cu acestea.
b)anularea obligatiilor fiscale prevazute la lit a)in situatia in care contribuabilul a renuntat la dreptul de a percepe orid e a incasa dobanzi,penalitati sau accesorii de  orice natura aferente creantelor de incasat de la autoritatile competente,iar amanarea la plata a fost  finalizata.
c)scutirea la plata a obligatiilor fiscale accesorii aferente obligatiilor fiscale principale scadente pentru perioada cuprinsa intre data la care trebuia efectuata plata de catre autoritatea competenta potrivit termenelor stabilite in contractul de finantare ca urmare a unei cereri de rambursare autorizate la plata inainte de data 3 iunie 2013 ,daca  sunt  indeplinite conditiile prevazute la art V alin(20)din OUG 50/2013.
d)amanarea la plata,in vederea scutirii,a obligatiilor fiscale accesorii,aferente obligatii lor fiscale principale scadente dupa data depunerii cererii de rambursare la autoritatea competenta,in cazul contribuabililor care au de incasat sume ca urmare a unei cereri de rambursare cu termenul de plata depasit,daca sunt indeplinite conditiile  art V alin (21) din OUG 50/2013.
Definitii
Sume certe,lichide si exigibile de incasat de la autoritatile competente = sumele autorizate la plata aferente cererilor de rambursare depuse de benficiar
Autoritati competente in gestionarea fondurilor europene, in sensul OMFP  mai sus mentionat= autoritatile de management si/sau organismele intermediare,dupa caz.







</head>
<body>
<h1>http://fin8conta.blogspot.com<h1>
<h2>Inlesniri la plata<h2/>