10/03/2013

Impozitul forfetar

Ieri Guvernul a  aprobat proiectul de lege privind impozitul forfetar, proiect initiat de Maria Grapini ,ministrul delegat pentru IMM-uri,Mediul de Afaceri si Turism.
Conform proiectului, impozitul forfetar ar trebui sa intre in vigoare din ianuarie 2014 si  ar inlocui impozitul pe profit sau impozitul pe veniturile microintreprinderilor,dupa caz.
Proiectul de lege prevede ca ar urma sa plateasca impozit forfetar persoanele juridice romane  care au ca activitate principala trecuta in actele constitutive una din activitatile prevazute la urmatoarele coduri CAEN:
4520"Intretinerea si reparatia autovehiculelor"
5510"Hoteluri si alte facilitati de cazare similare"
5520"Facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata"
5530"Parcuri pentru rulote,campinguri si tabere"
5590"Alte servicii de cazare"
5610"Restaurante"
5621"Activitati de alimentatie(catering)pentru evenimente"
5629"Alte servicii de alimentatie nca"
5630"Baruri si alte activitati de servire a bauturilor"
Ministrul Grapini a declarat ca a discutat proiectul de lege cu reprezentanti ai mediului de afaceri din domeniile vizate si ca scopul adoptarii acestei legi este reducerea evaziunii fiscale din domeniu dar si asigurarea unei concurente loiale.
Ministrul a mai declarat ca  a primit solicitari si din partea unor reprezentanti ai stomatologilor dar si ai avocatilor, pentru introducerea acestui timp de impozit si pentru codurile CAEN corespunzatoare activitatilor stomatologice si cabinetelor  de avocatura.
Nu voi enumera aici si cuantumul sumelor propuse a fi platite ca impozit forfetar, in functie de obiectul de activitate dar si de localizarea firmei respective, avand in vedere ca este doar in proiect si poate suferi modificari la dezbaterea lui in Parlament.
Dupa aprobarea in forma finala in Parlament si publicarea legii in monitorul oficial,voi reveni cu un nou articol.





</head>
<body>
<h1>http://fin8conta.blogspot.com<h1>
<h2>Impozitul forfetar<h2/>