6/26/2018

Manager 80/20

                               
                       Zece metode pentru a deveni un lider grozav


  " Ti-ar placea sa iti simplifici viata?
Munca este coplesitoare. Asa ti se pare? Ti se ingramadeste totul in inbox si pe birou? Simti ca ramai mereu in urma?  Te zbati sa bifezi listele "de facut"? Ajungi adesea acasa seara tarziu? Resimti ca esti apelat constant pe mobil? Ai senzatia ca te scufunzi in drumul spre serviciu ?
................................................................
Daca te indentifici cu vreuna dintre aceste probleme, am vesti bune pentru tine.
Munca nu trebuie sa fie asa"
Asa isi incepe Richard Kohl cartea " Manager 80/20. Zece metode pentru a deveni un lider grozav",  carte aparuta in Romania la Editura Act si Politon"
Richard Koch  este antreprenor, investitor, consultant in afaceri si autor al mai multor carti de afaceri printre care si bestsellerul "Principiul 80/20 "care s-a vandut in peste un milion de exemplare.
Principiul 80/20 are la baza unele constatari cum ar fi ca un numar mic de cauze ( 20%)  conduce de regula la  majoritatea rezultatelor (80%), un numar mic de oameni ( circa 20% ) sunt responsabili pentru cele mai multe realizari umane ( circa 80 %) , un numar mic de manageri ( circa 20%) duc la progresul companiilor lor. Acestea sunt rezultate determinate stiintific.
In cartea de fata Richard Koch porneste de la acelasi principiu, cu aplicabilitate pentru manageri.
O carte excelenta pentru managerii aflati la inceput de drum dar si pentru managerii experimentati care doresc sa  isi schimbe stilul de condurere, sa devina mai eficienti, mai productivi , sa creeze o atmosfera placuta, de incredere si respect in organizatia pe care o conduc, si de ce nu, sa fie mai putin stresati, sa aiba mai mult timp pentru ei.
Cartea este utila si pentru tinerii care isi doresc sa acceada in viitorul mai apropriat sau mai indepartat la o functie de conducere.
Autorul evidentiaza doua tipuri manageri, din prima categorie fac parte  cei traditionali, duri, autoritari,  care considera ca toate veniturile sunt bune, isi incarca inutil agenda, care isi transforma subalternii in niste roboti, executanti de ordine si nu le dau posibilitatea sa fie creativi.
In categoria a doua intra managerii 80/20,  care obtin rezultate exceptionale, stiu sa  selecteze produsele/serviciile care sunt cele mai rentabile, clientii care aduc cele mai multe beneficii, care stimuleaza salariatii sa fie creativi, sa aiba idei, propuneri, le dau mai multa libertate.
Cele zece metode descrise in carte pentru a deveni un manager 80/20 (de fapt zece tipuri de manageri 80/20) :
1.Managerul investigator
2.Managerul super-conexiunilor
3.Managerul mentor
4. Managerul parghiilor
5.Managerul eliberator
6.Managerul care cauta sensul
7.Managerul cu mult timp la dispozitie
8. Managerul simplificator
9. Managerul lenes
10.Managerul strategic.
Autorul explica cele zece metode de a deveni manager 80/20 intr-un mod  clar, concis, foloseste un limbaj accesibil tuturor, indiferent ca au studii de afaceri sau nu, vine cu exemple concrete de manageri si companii.
Sperand ca v-am starnit interesul,va invit sa cititi cartea. Merita.