10/07/2021

Octombrie-luna securitatii cibernetice

 De noua ani luna octombrie este Luna Europeana a Securitatii Cibernetice (European Cybersecurity Month ( ECSM) a Uniunii Europene.

In octombrie se promoveaza securitatea online pentru cetatenii U.E.

Aceasta campanie de sensibilizare in privinta securitatii cibernetice este sub coordonarea  Agentiei Uniunii Europene pentru Securitate Cibernetica ( ENISA) si este sprijinita de Comisia Europeana, de statele membre UE , de Banca Centrala Europeana, de Europol, de tarile care fac parte din Asociatia Europeana a Liberului Schimb (AELS)  precum si d epeste 300 de parteneri din sistemul public si privat ( guverne, universitati, ONG-uri, asociatii Profesionale, firme private). 

Evenimentul are are ca tematica :

1) Asigurarea securitatii cibernetice la domiciliu" ; se ofera sfaturi pentru asigurarea securitatii cibernetice in cazul tranzactiilor bancare, a comunicarii si studiului online.

2)Masurile de prim ajutor  care ar trebui luate in cazul incidentelor cibernetice.

Scopul este ca cetatenii sa constientizeze existenta celor mai frecvente amenintari cibernetice  si sa primesca sfaturi despre ce masuri sa ia atunci cand au cazut victime unor fraude informatice.

In anul 2021 echipa castigatoare a Concursului European de Securitate Cibernetica (ECSC) va fi ambasadorul campaniei ECSM.

Campania are acelsai slogan ca si in 2020 "Gandiri-va inainte sa dati clic" 

Sloganul general este si el mentinut " Securitatea cibernetica este o responsabilitate comuna"