12/13/2012

Societatea pe actiuni si societatea in comandita pe actiuni-diferentieri

</head>
< body>
<h1>fin8conta.blogspot.com<h1>
<h2>Societatea pe actiuni si societatea in comandita pe actiuni -diferentieri </h2>
<p>
Societatea pe actiuni si societatea in comandita pe actiuni- diferentieri

Societatea pe actiuni
-este administrata de unul sau mai multi actionari;cand sunt mai multi acestia se  constitue in  consiliu de administratie.
-societatile pe actiuni care au obligatia sa auditeze situatiile financiare anuale au minim trei administratori .
-administratorii sunt desemnati de adunarea generala ordinara actionarilor;exceptie fac primii administratori ai societatii care sunt numiti prin actul constitutiv.
-pe durata indeplinirii mandatului administratorii nu pot fi salariati cu contract de munca;daca  inainte de numire aveau contract de munca cu societatea, acesta se  reziliaza.
-administratorii pot fi revocati oricand de adunarea generala ordinara.
-administratorii sunt raspunzatori pentru indeplinirea tuturor obligatiilor societatii.
-administratorii pot  delega  atributiile de conducere catre directori; in situatia  aceasta ei  devin administratori neexecutivi.
Societatea in comandita pe actiuni
- administrarea societatii este incredintata unuia sau mai multor comanditati:as.  comanditati li  se aplica prevederile art 80 si 83 din Lg 31.
 Art 80 "asociatul care fara consimtamantul scris al celorlati as. intrebuinteaza capitalul, bunurile sau creditul societatii in folosul sau ori al altor persoane este obligat sa restituie societatii  beneficiile rezultate si sa plateasca despagubiri  pentru pagubele cauzate."
Art 83 stabileste ca asociatii comanditati raspund solidar fata de societate si trebuie sa desemneze un reprezentant comun pentru exercitarea drepturilor decurgand din acest aport.
As. comanditari li se aplica prevederile art 89"comanditarul poate incheia  operatiuni in contul  societatii numai pe baza de procura speciala pentru operatiuni determinate;in caz contrar comanditarul raspunde fata de terti nelimitat si solidar pentru toate obligatiile societatii contractate de la data operatiunii incheiate de el".
- comanditarul poate indeplini atributii in activitatea curenta a firmei .
-comanditatii desemnati ca administratori pot fi revocati de adunarrea generala.
-asociatii comanditati care sunt si administratori nu pot lua parte la deliberarile adunarii  generale pentru alegerea cenzorilor sau auditorului financiar.








</head>
< body>
<h1>fin8conta.blogspot.com<h1>
<h2>Societatea pe actiuni si societatea in comandita pe actiuni -diferentieri </h2>
<p>