12/21/2012

Taxe si tarife pentru operatiuni la oficiile registrului comertului


In septembrie 2012 a aparut HG 902 privind aprobarea taxelor si tarifelor pentru operatiuni la ONRC si oficiile locale ale registrului  comertului.
 La data intrarii in vigoare a acestei hotarari se  abroga HG 113/2010 .
In anexa 1 a HG 902/2012  sunt prevazute urmatoarele tarife:
a)cerere de inregistrare in registrul comertului persoane juridice( cuprinde autorizare constituire, inmatriculare, autorizare functionare prin declaratie pe propria raspundere)  =250 lei
b)cerere de inregistrare pentru PFA,,intreprinderi individuale, intreprinderi familiale ( cuprinde inmatriculare,autorizare functionare prin declaratie pe propria raspundere) =90 lei.
c) cereri de mentiuni simple ( adica cereti efectuarea unei singure mentiuni la registrul  comertului)  indiferent de obiectul ei.
EX:cerere de verificare disponibilitate/rezervare denumire firma,declaratii diverse,cerere de radiere, cerere de mentiune operatiune unica,cerere de depunere mentionare acte, cerere depunere situatii financiare, cerere eliberare duplicat,etc  =45 lei.
Acest tarif la mentiuni simple este valabil atat pentru persoane juridice( firme) cat si  pentru PFA, intreprinderi individuale(II) si intreprinderi familiale(IF).
d)cereri de mentiuni complexe ( doua sau mai multe operatiuni):in acest caz tarifele difera - pentru persoane juridice=220 LEI
- pentru PFA,II,IF          =4 lei + 0,20 lei/pagina certificata
In anexa 2 a mai sus mentionatei hotarari  sunt prevazute tarifele pentru eliberarea de informatii de  la registrul comertului astfel:
-cerere de informatii punctuale firma= 8 lei /firma
- cerere de informatii extinse firma=24 lei/ firma
cererede eliberare raport istoric despre firma   =250 lei/firma.





Va sugerez sa cititi  in completare si articolul despre taxele si impozitele nefiscale
Comasarea taxelor si tarifelor nefiscale

</head>
<body>
<h1>http://fin8conta.blogspot.com<h1>
<h2>Taxe si tarife pentru operatiuni la oficiile Registrului Comertului<h2/>