4/25/2013

Deduceri din profit pentru cheltuielile de cercetare dezvoltare



In conformitate cu Legea 571/2003(Codul Fiscal) se acorda unelele stimulente fiscale  la calculul profitului impozabil pentru activitatile de cercetare -dezvoltare.
Voi enumera aceste stimulente:
1. deducerea suplimentara la calculul profitului impozabil, in procent de 50%a cheltuielilor eligibile pentru aceste activitati; calculul se face trimestrial/anual .
2.aplicarea metodei de amortizare accelerata  in cazul  aparaturii si echipamentelor destinate activitatilor de cercetare dezvoltare.
Stimulentele fiscale se acorda pentru activitatile de cercetare -dezvoltare care coduc la obtinerea unor rezultate ale cercetarii  valorificabile de catre contribuabili,atat  pe teritoriul national cat si in statele membre UE sau statele care apartin Spatiului Economic European.
Activitatile de cercetare -dezvoltare eligibile pentru acordarea deducerii suplimentare la calculul profitului impozabil trebuie sa fie din categoriile activitatilor de cercetare aplicativa si/sau de dezvoltare tehnologica ,relevanta pentru activitatea industriala  sau  comerciala desfasurata de contribuabil.
Stimulentele fiscale se acorda separat pentru fiecare proiect de cercetare desfasurat.






</head>
<body>
<h1>http://fin8conta.blogspot.com<h1>
<h2.Deduceri din profit pentru cheltuielile de cercetare dezvoltare<h2/>