Din seria articolelor pe care mi-am propus sa le scriu despre contracte, astazi voi scrie despre contractul de antrepriza.
Contractul de antrepriza este reglementat de Codul Civil .
Ce intelegem prin contract de antrepriza?
Contractul de antrepriza este contractul in care una dintre parti denumita antreprenor se obliga sa execute pe riscul sau o lucrare pentru cealalta parte denumita client in schimbul unei remuneratii.
Contractul de antrepriza este un contract civil, consensual, cu titlu oneros si cu executare succesiva.
Clauzele pe care trebuie sa le cuprinda un asemenea contract sunt:
-parti, obiectul contractului,obligatiile si drepturile partilor, termenele de executare a lucrarilor,pretul stabilit pentru executatrea lucrarilor precum si termenele de plata,receptia calitativa si cantitativa, garantiile, clauza penala ( penalitatile care trebuiesc platite in cazul neexecutarii la termen a lucrarilor sau penalitatile in cazul neplatii
la timp a lucrarilor), rezilierea,clauza de forta majora, conditiile in care se poate face cesionarea contractului, arbitrajul , anexele care trebuiesc atasate contractului,dispozitii finale.
In cazul contractului de antrepriza antreprenorul pastreaza o pozitie independenta fata de client in timpul desfasurarii activitatii pentru indeplinirea obligatiilor asumate.
Pretul stabilit pentru lucrari poate fi forfetar sau pe baza de deviz.
In cazul pretului forfetar riscul majorarii ulterioare a pretului materialelor si manoperei ii revine antreprenorului.
Atunci cand pretul se stabileste pe baza de deviz,el se fixeaza distinct pentru fiecare faza a lucrarii, pretul total al lucrarii fiind stabilit prin insumarea preturilor stabilte pentru fiecare faza a lucrarilor (insumarea devizelor).
In mod obisnuit, in cazul lucrarilor in antrepriza, se foloseste metoda stabilirii costurilor (pretului) pe baza de deviz.
Pana la predarea bunului catre client,riscul lucrului apartine antreprenorului.
</head>
<body>
<h1>http://fin8conta.blogspot.com<h1>
<h2>Contractul de antrepriza<h2/>
Blog despre firme.Operatiuni financiar contabile de la A la Z inclusiv monografie contabila, despre taxe si impozite , despre resurse umane(contracte de munca , revisal, state de plata , contributii sociale) caracteristici firme, despre infiintari firme, contracte comerciale, etc