Asa cum am promis revin si cu alte practici comerciale -de data aceasta vanzarile de soldare.
Baza legala, asa cum deja stiti o constituie OG 99/2000 cu modificarile si completarile ulterioare.
Vanzarile de soldare-definitie:orice vanzare insotita sau precedata de publicitateanuntata sub denumirea de soldare/soldari/solduri si care, printr-o reducere de preturi, are ca efect vanzarea accelerata a stocului de marfuri sezoniere dintr-o structura de vanzare cu amanuntul.
Vanzarile de soldare se pot efectua numai in cursul a doua perioade pe an, cu o durata maxima de 45 de zile fiecare, iar produsele propuse spre soldare sa fie achitate furnizorului de catre comerciant cu cel putin 30 de zile inaintea datei de debut a perioadei de vanzari de soldare si oferite spre vanzare in mod obisnuit inaintea acestei date.
Stocul de produse pentru soldare trebuie sa fie constituit in prealabil, in structura de vanzare respectiva, cu cel putin 15 zile inainte de perioada de debut a vanzarii de soldare.
Perioadele de soldare se stabilesc conform Ord 99/2000 intre 15 ianuarie -15 aprilie pentru produsele de toamna -iarna si 1 august -31 octombrie pentru produsele de primavara- vara.
Comerciantii au obligatia sa notifice la primaria in a carei raza teritoriala isi desfasoara
activitatea, perioada in care se desfasoara vanzarile de soldare cu cel putin 15 zile inainte de inceperea operatiunilor.
</head>
<body>
<h1>http://fin8conta.blogspot.com<h1>
<h2>Practici comerciale-vanzarile de soldare<h2/>
Blog despre firme.Operatiuni financiar contabile de la A la Z inclusiv monografie contabila, despre taxe si impozite , despre resurse umane(contracte de munca , revisal, state de plata , contributii sociale) caracteristici firme, despre infiintari firme, contracte comerciale, etc