8/02/2018

Asigurarea pentru accidente de munca-completari legislative

Legea 198 aprobata in iulie 2018 vine cu unele completari si modificari ale actelor normative care fac referire la asigurarile pentru accidente de munca.

Astfel, voluntarii care participa la activitati in cadrul serviciilor de urgenta voluntare, vor beneficia de aceleasi drepturi ca si angajatii din domeniu, cu exceptia drepturilor salariale.

Daca voluntarii au suferit un accident in timpul unei inteventii de urgenta sau in timpul pregatirii, li se vor aplica, ca si salariatilor din domeniu, prevederile Legii 346/2002 privind accidentele de munca si bolile profesionale.

Voluntarii care au suferit un accident in timpul interventiei sau pregatirii situatiilor de urgenta, vor beneficia de o indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca egala cu salariul minim brut pe tara.

Articolul 30, aliniat (1), litera d) din Legea 319/2006 privind securitatea in munca se modifica.
Modificarea consta in faptul ca orice persoana care actioneaza in nume propriu pentru salvarea unei vieti, ca si voluntarii care participa in mod organizat la o actiune organizata de inteventie in situatii de urgenta, va beneficia de prevederile legii in materie de securitate in munca.