6/08/2013

Agentul de munca temporara

Agentul de munca temporara este persoana juridica care incheie contracte de  munca temporara , cu salariati temporari pe care ii pune la dispozitia utilizatorului pe baza unui contract de punere la dispozitie .
 Conform Codului Muncii agentul de munca temporara trebuie sa fie autorizat de Ministerul Muncii.
Salariatii temporari lucreaza pe perioada  stabilita in contractul de punere la dispozitie sub supravegherea si conducerea utilizatorului.
Utilizator=persoana fizica sau juridica pentru care  si sub supravegherea si conducerea  sa lucreaza salariatii temporari pusi la dispozitie de agentul de munca  temporara.
Salariatul temporar este persoana care a incheiat un contract de munca temporara  cu un agent de munca temporara pentru a fi pus la dispozitia unui utilizator in  vederea desfasurarii unei activitati profesionale temporare.
Misiunea de munca temporara poate fi definita ca fiind perioada in care salariatul temporar este pus la dispozitia utilizatorului, pentru executarea unei sarcini precise si cu caracter temporar sub conducerea si supravegherea acestuia.
Un utilizator poate apela la un agent de munca temporara pentru executarea unei sarcini cu caracter temporar , cu exceptia situatiei in care vrea sa inlocuiasca un salariat intrat in greva.
Durata de munca temporara nu poate depasi  un termen de 24 de luni.
Aceasta poate fi prelungita pe perioade succesive care, impreuna cu durata initiala a misiunii , nu poate depasi 36 de luni.
Contractul de punere la dispozitie ar trebui sa aiba urmatoarele clauze:
-durata misiunii
-caracteristicile postului(calificarea necesara,locul executarii misiunii,programul de lucru)
-conditiile concrete de munca
-echipamentele individuale de protectie si de munca pe care salariatul trebuie sa le utilizeze.
-remuneratia salariatului
-comisionul agentului
-conditiile in care utilizatorul poate refuza un salariat.
Salariatii temporari trebuie sa lucreze in aceleasi conditii ca si salariatii utilizatorului.
Contractul de munca temporara se incheie intre agentul de munca temporar si  salariatul temporar.
Acest tip de contract se poate incheia pe o perioada determinata, pentru o anumita misiune,dar poate fi incheiat si pe o perioada nederminata,situatie in care, in perioada dintre misiuni ,salariatul este la dispozitia agentului.
Pe toata durata de munca salariatul este platit de catre agentul de munca temporara.






<head/>
<body>
<h1>http://fin8conta.blogspot.com<h1>
<h2>Agentul de mucna temporara<h2/>