6/22/2013

Deductibilitatea cheltuielilor cu dobanzile si diferentele de curs valutar

Baza legala: Codul Fiscal
In Codul fiscal se specifica:cheltuielile cu dobanzile sunt integral deductiblile in cazul in care gradul de indatorare a capitalului este mai mic sau egal cu trei.
Cum calculam acest grad de indatorare?
Gradul de indatorare este calculat ca raport intre capitalul imprumutat cu termen de rambursare peste un an si capitalul propriu,ca medie a valorilor existente la inceputul  anului si la sfarsitul perioadei pentru care se determina si impozitul pe profit.
Capital imprumutat=creditele si imprumuturile cu termen de rambursare peste un an,conform contractelor.
In situatia in care gradul de indatorare depaseste limita de trei,cheltuielile cu dobanzile precum si pierderea neta din diferentele de curs valutar aferente acestor  imprumuturi sunt nedeductibile.
Ele se reporteaza in perioada urmatoare ,pana la deductibilitatea lor integrala.
Dobanzile si pierderile din diferentle de curs valutar in legatura cu imprumuturile obtinute  de la banci internationale de dezvoltare precum si cele garantate de stat,cele referitoare la imprumuturi de la institutii de credit romane sau straine,de la institutii financiare nebancare si cele obtinute pe baza obligatiunilor admise la tranzactionare pe o piata reglementata, nu intra sub incidenta prevederilor mai sus mentionate.








</head>
<body>
<h1>http://fin8conta.blogspot.com<h1>
<h2>Deductibilitatea cheltuielilor cu dobanzile si diferentele de curs valutar<h2>