6/27/2013

Procedura de declarare a filialelor si sediilor secundare la organele fiscale

Am aratat pana acum in cateva articole ,ce  tipuri de firme exista, care sunt procedurile,care sunt tarifele, ce trebuie sa faceti in principiu pentru infiintarea unei firme sau PFA dar si mentiuni depuse la Registrul Comertului( infiintarea  de filiale,sucursale,etc.)
In acest articol voi puncta procedurile de declarare a sediilor secundare la ANAF.
Trebuie sa stiti ca acei contribuabili care isi infiinteaza filiale si alte sedii secundare au obligatia sa le declare organului fiscal competent  din subordinea ANAF in termen de 30 zile de la infiintarea lor.
Contribuabilii care au domiciliul fiscal in Romania au obligatia sa declare in termen de  30 de zile si infiintarea  de filiale si  sedii secundare in strainatate.
Dar sa definim mai intai sediul secundar.
Sediul secundar este un loc prin care se desfasoara integral sau partial activitatea ontribuabilului..EX: birou,magazin,atelier,depozit,etc.
Sediul secundar poate fi si un santier de constructii,un proiect de constructie,ansamblu sau montaj ori activitati de supervizare a acestora ,cu conditia sa dureze mai mult de sase luni.
Contribuabilii care inregistreaza sedii secundare doar ca platitori de salarii si venituri asimilate salariilor nu au obligatia declararii acestor sedii.
Inregistrarea se face pe baza unei declaratii de inregistrare fiscala si va fi insotita de actele doveditoare ale informatiilor cuprinse in aceasta.(dovada de spatiu-contract de inchiriere sau comodat-mentiunea de la Registrul Comertului,date privind situatia juridica a contribuabilului,date privind imputernicitul).
Declaratia de inregistrare se gaseste sub forma de formular tipizat si este pusa la dispozitie  gratuit de organul fiscal








</head>
<body>
<h1>http://fin8conta.blogspot.com<h1>
<h2>Procedura de declarare a filialelor si sediilor secundare la organele fiscale<h2/>