2/02/2015

Actualizarea indemnizatiei de delegare si detasare

OMFP 60/2015 actualizeaza cuantumul indemnizatiei zilnice de delegare si detasare precum si suma ce compenseaza cheltuielile de cazare a personalului aflat in delegare,atunci cand nu beneficiaza de cazare in structuri de cazare turistice,asa cum sunt ele prevazute in HG 1860/2006 privind dreptu
rile si obligatiile personalului autoritatilor si institutiilor publice pentru deplasarile in interesul serviciului.
Astfel,la art 1, alin(1)se stabileste majorarea indemnizatiei zilnice de delegare si detasare(diurna) la 17 lei.
Alin(2) al aceluiasi articol stabileste suma ce compenseaza cheltuielile cu cazare, atunci cand salariatul nu beneficiaza  de cazare in structuri turistice, la 45 lei/zi.
Explicatie suplimentara: cheltuielile cu cazarea se deconteaza in baza documentelor emise de unitatile de cazare(fact,chitanta) la sumele inscrise in aceste documente.
In conditiile in care, in localitatea de deplasare/detasare nu exista structuri de cazare turistice, salariatul va beneficia de decontarea a 45 lei/zi pentru cazare.
Indemnizatiile pentru delegare/detasare se stabilesc pentru salariatii din domeniul bugetar,asa cum stiti.
Pentru salariatii din domeniul privat,indemnizatiile platite acestora nu pot fi mai mici decat cele mai sus mentionate dar pot fi mai mari cu maximum 2,5ori decat acestea, pentru ca acele cheltuieli sa fie deductibile fiscal.




</head> <body>
<h1>http://fin8conta.blogspot.com<h1>
<h2>Actualizarea indemnizatiei de delegare si detasare<h2>