4/10/2016

Radierea unei sucursale apartinand unei societati comerciale

Daca vreti sa radiati o sucursala apartiand unei societati aveti nevoie de urmatoarele:


1. Cerere de radiere (original);
2. Decizia asociatului unic/Hotărârea adunării generale a asociaţilor/ acţionarilor/ decizia  consiliului de administraţie/membrilor directoratului, în cazul în care are conferite atribuţii în acest sens -original (dupa caz,alegeti variant avalabila in cazul respectivei societati)
3. Certificatul de înregistrare al sucursalei şi anexa in original
4. Dacă este cazul:
- avizele prealabile prevăzute de legile speciale -original
- împuternicire specială (în formă autentică), avocaţială sau delegaţie pentru persoanele  desemnate să îndeplinească  formalităţile legale -tot in original.
5. Dovezile privind plata taxelor/tarifelor legale:
- taxa de registru;
- tariful de publicare în Monitorul Oficial al României.
 În cazul sucursalelor persoanelor juridice străine,  veti prezenta hotărârea organului statutar al societăţii cu sediul în străinătate original şi, după caz, traducerea realizată  de un  traducător autorizat a cărui semnătură să fie legalizată de un notar public si certificatul eliberat de organul fiscal competent privind lipsa datoriilor sucursalei la bugetul de stat şi la contribuţiile sociale-original
 Copiile de pe actele doveditoare este necesar sa fie certificate pentru conformitate cu originalele, sub semnătură privata, (mentionati in clar numele perosoanelor,care,potrivit  legii, pot întocmi şi semna cererea.
 Soluţionarea cererii intra în competenţa directorului oficiului registrului comerţului de pe  lângă tribunal şi/sau persoanei/persoanelor desemnate in acest sens.
 Decizia asociatului unic/Hotărârea AGA/decizia consiliului de administraţie/directoratului va cuprinde: antetul firmei, nr. şi  data, semnăturile persoanelor abilitate; de asemenea, în se va preciza cum a fost convocat AGA, precum şi daca s-au indeplinit conditiile pentru  validarea hotararii   conform legii.                                                                
Atat in decizia asociatului unic/hotărârea AGA/decizia consiliului de administraţie/directoratului  cat  şi în actul adiţional se  menţioneaza  încetarea activităţii sucursalei şi la radierea acesteia.
Taxele legale pot fi achitate în numerar sau cu card bancar la casieriile ONRC precum şi   prin mandat poştal, ordin de plată etc.



</head>
<body>
<h1>http://fin8conta.blogspot.com<h1>
<h2>Radierea unei sucursale apartinand unei societati comerciale<h2/>